Courtois komt met statement na België-rel

Foto: Courtois komt met statement na België-rel

Thibaut Courtois komt dinsdagavond niet in actie voor België, dat een EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Estland. Volgens de doelman klopt de lezing van bondscoach Domenico Tedesco niet.

Real-goalie weerspreekt lezing bondscoach

Courtois zou vanwege de aanvoerderskwestie maandag niet zijn komen opdagen. Tedesco was naar eigen zeggen negatief verrast, maar stelt de goalie op zijn beurt via Instagram: “Vanmiddag was ik verrast door de persconferentie van de coach waarin hij een gedeeltelijk en subjectief verslag gaf van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk.”

“Ik wil duidelijk maken dat het niet de eerste of de laatste keer is dat ik met een coach praat over problemen in de kleedkamer, maar dat het de eerste keer is dat iemand besluit om het openbaar te maken”, aldus Courtois. “Ik ben hierover zeer teleurgesteld, maar ik wil duidelijk maken dat de inschattingen van de coach niet kloppen met de werkelijkheid.”

Géén eis

De Real Madrid-doelman weerspreekt dat hij de aanvoerdersband heeft opgeëist. “Aanvoerder zijn of niet is geen gril of een willekeurige beslissing. Het moet zijn beslissing zijn, dat probeerde ik hem duidelijk te maken. Helaas heb ik mijn doel niet bereikt.” Romelu Lukaku was óók op de hoogte. “Ik heb in geen geval iets geëist. Dat heb ik ook besproken met Lukaku om de situatie op te helderen.”

Courtois claimt dat medische problemen de oorzaak zijn van diens absentie bij België. “Ik heb gisteren een controle ondergaan voor een probleem aan mijn rechterknie. Het medische team van Real Madrid en van de nationale ploeg hebben contact gehad en het relevante materiaal bekeken om de beslissing te maken om het trainingskamp te verlaten.”

Geloof je zijn verhaal?

  • Ja
  • Nee
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie