Cocu klaar voor treffen met oude liefde

Foto: Cocu klaar voor treffen met oude liefde

Phillip Cocu won landskampioenschappen met PSV, maar hoopt de Eindhovenaren komend weekend van de overwinning te houden. De Eindhovenaren zijn moeilijk te verslaan, weet de trainer van Vitesse. Cocu heeft desalniettemin vertrouwen in zijn ploeg, vertelt hij op het clubkanaal van Vitesse.

Cocu blijft in het video-item realistisch over de kansen van zijn ploeg. “Tegen PSV zal er ook iets extra’s in de ploeg moeten ontstaan”, zei de trainer over de wedstrijd van aankomende zondag.

De Vitesse-coach weet wat er gevraagd wordt voor een overwinning. “We hebben het nodig om twee stappen extra te zetten. Als dat niet gebeurt, dan is de invloed te groot. We hebben talentvolle jongens, maar moeten het als team doen. Daarin moet iedereen het maximale geven en beseffen dat er nog maar negen duels te spelen zijn. Dat besef wil ik komende zondag zien.”

Ook staat de trainer stil bij zijn persoonlijke band met PSV. “Het blijft bijzonder. Ik heb lang voor Vitesse gespeeld, maar ook voor PSV. Dan zijn dit speciale momenten. Ik ken de trainersstaf en begeleiding ook heel goed. Ik wens ze het beste, behalve voor komende zondag. We gaan de strijd aan.”

De vorige ontmoeting met PSV eindigde in een 1-0 overwinning voor de Eindhovenaren. Cocu hoopt dat de Arnhemmers er zondag meer uit halen. “We maakten toen aansprak op meer, maar zij zitten nu wel in een betere fase dan toen. Je ziet ook dat zij ploegen laten meevoetballen, maar dan wel in een keer toeslaan. Zij kunnen dodelijk zijn; die ervaring en individuele kwaliteiten hebben ze. Voor ons is het dus belangrijk om de concentratie en de focus de hele wedstrijd vast te houden.”

Vitesse
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 16:43.

Maakt Vitesse een kans?

  • Ja, op de overwinning
  • Ja, maximaal gelijkspel
  • Nee, PSV wint
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie