Club Brugge stuurt Schreuder-opvolger de laan uit

Foto: Club Brugge stuurt Schreuder-opvolger de laan uit

Club Brugge heeft na een half jaar trainer Carl Hoefkens ontslagen. De Belgische topclub meldt dat de opvolger van Ajax-trainer Alfred Schreuder verantwoordelijk wordt gehouden voor de slechte resultaten in eigen land.

Ondanks een zeer succesvolle Champions League-campagne moet Hoefkens toch het veld ruimen bij Club Brugge. De oefenmeester plaatste zich op knappe wijze met de Belgische topclub voor de volgende ronde van het miljoenenbal, maar de prestaties in eigen land bleven achter.

Slechte resultaten Club Brugge

In de Belgische competitie heeft Club Brugge een achterstand van tien punten op koploper KRC Genk en vorige week woensdag werd het uitgeschakeld in de Belgische beker. De tegenvallende resultaten kosten Hoefkens de kop.

Op de clubsite geeft algemeen directeur Vincent Mannaert in een statement uitleg over de beslissing om Hoefkens te ontslaan. “Carl is een Clubman puur sang. Zijn bijdrage en inzet voor Club NXT en als assistent werden enorm gewaardeerd. Ook zijn aandeel in de succesvolle Champions League campagne van dit seizoen kan niet worden onderschat. Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat. We maken nu werk van de best mogelijke opvolging voor Club.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 13:25.

Denk jij dat Club Brugge nog kampioen wordt van België?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat gaat ze niet meer lukken
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie