Chelsea zegeviert na bevrijdende goal Mudryk

Chelsea heeft maandagavond pas voor de tweede keer dit seizoen een Premier League-wedstrijd in winst omgezet. Het Londense onderonsje met Fulham eindigde in 0-2.

Twee goals binnen negentig seconden

Het werd vooral de avond van Mykhailo Mudryk. De Oekraïner werd begin 2023 voor veel geld naar Stamford Bridge gehaald, maar in zijn eerste twintig competitiewedstrijden voor Chelsea wist hij geen enkel doelpunt te produceren. Tot maandagavond: in de achttiende minuut brak hij de ban op aangeven van Levi Colwill.

Het doelpunt van Mudryk bleek niet alleen bevrijdend voor de speler zelf. Slechts 82 seconden na de 0-1 wist Chelsea al uit te lopen naar een grotere voorsprong. Armando Broja strafte een blunder in de opbouw van Fulham genadeloos af, waardoor de bezoekers met een goed gevoel de kleedkamers van Craven Cottage mochten betreden.

Maatsen treft de paal

Fulham ging in de tweede helft op jacht naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg kreeg wel wat mogelijkheden, maar bleek niet in staat om de spanning echt terug te brengen. Het was zelfs aan de paal te danken dat de Nederlander Ian Maatsen de wedstrijd niet definitief op slot gooide.

Chelsea komt dankzij deze zege op acht punten uit zeven wedstrijden. Fulham heeft evenveel punten.

Scoreverloop: 0-1 (18′) M. Mudryk, 0-2 (19′) A. Broja

Gaat Chelsea weer opklimmen?

27+ Votes

Guido Albers over situatie van Misehouy: “Dat is eeuwig zonde”