Chelsea komt pas ná rust op stoom

Chelsea heeft zaterdagavond zijn plicht gedaan door de wedstrijd tegen Preston North End FC tot een goed einde te brengen. De ploeg van hoofdtrainer Mauricio Pochettino won het duel met 4-0.

Ruime overwinning voor Chelsea

In de competitie staan de Londenaren er dit jaar opnieuw zeer slecht voor. Na 20 speelronden staat het bij de tiende positie en moet het opnieuw ervoor vrezen dat het Europees voetbal misloopt. Met een halve finale in de League Cup (tegen Middlesbrough) in het vooruitzicht is er voor Chelsea echter nog voldoende om voor te spelen.

Zaterdag speelde het in de derde ronde van de FA Cup tegen Preston North End FC. Eenvoudig ging het voor de Engelse topclub allerminst, want in de eerste helft slaagde het er niet in om tot scoren te komen. Na de theepauze stelde Chelsea echter orde op zaken en zagen de supporters een ruime overwinning.

De thuisploeg maakte na een klein uur spelen de openingstreffer via Armando Broja. Kort daarna was Thiago Silva verantwoordelijk voor het tweede doelpunt, waarmee het verzet van de tegenstander weg was. Drie minuten later maakte Raheem Sterling het derde doelpunt, terwijl Enzo Fernández de eindstand op 4-0 zette.

Andere wedstrijden in FA Cup

Tegelijkertijd met Chelsea waren er nog drie wedstrijden in de FA Cup te zien. Sheffield Wednesday was met 4-0 te sterk voor Cardiff City, waarmee het de vierde ronde bereikte. Dat was ook het geval voor Swansea City en Aston Villa. De clubs wonnen respectievelijk van Morecambe (2-0) en Middlesbrough (0-1) en bekerden verder.

Scoreverloop: 1-0 (58′) Armando Broja, 2-0 (66′) Thiago Silva, 3-0 (69′) Raheem Sterling, 4-0 (85′) Enzo Fernández

Pakt Chelsea binnen drie jaar de landstitel?