Cerny zorgt voor verbazing: “Dat kun je bij iedereen navragen”

Foto: Cerny zorgt voor verbazing: “Dat kun je bij iedereen navragen”

Vaclav Cerny verruilt FC Utrecht deze zomer voor FC Twente. De buitenspeler heeft in de Domstad weinig indruk gemaakt en dat terwijl hij als jeugdspeler van Ajax zéér werd gewaardeerd.

Ronald de Boer zag Cerny in de Ajax-opleiding aan het werk en is nog steeds verrast door zijn situatie. “Hij speelde met jongens als Appie Nouri, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. Hij hoorde bij die groep. De potentie was hetzelfde, dat kun je bij iedereen navragen. Hij is een leergierige en leuke jongen, hij had alles. Overzicht, scorend vermogen en een redelijke snelheid”, aldus de voetbalanalist tegenover Voetbal International.

De Boer onthult: “Marc Overmars zei weleens met een knipoog tegen me dat Cerny de grootste aankoop zou worden, terwijl hij niet echt een aankoop was. Ik had zelfs nog iets hogere verwachtingen van hem. Zo zie je maar dat je bij topvoetbal op een dun koord balanceert. Blijf je overeind en val je? Dat heeft met veel aspecten te maken. Ik zeg vaak tegen jeugdspelers, ook de sterke lichting die er nu aankomt, dat ik mijn hand voor ze in het vuur wil steken.”

“Het zijn exceptionele talenten, maar over vijf jaar heb ik waarschijnlijk geen hand meer over. Het kan altijd mis gaan. Je kan nooit precies zeggen of iemand het gaat maken. De kans van slagen was bij Cerny best groot, zijn karaktereigenschappen waren goed. Dat heeft hij later een beetje losgelaten. Ik heb weleens gezegd dat hij moet vechten, kom op. Soms probeerde hij er te makkelijk vanaf te komen”, zo voegt de oud-international toe.

Had jij ook hoge verwachtingen van hem?

  • Ja
  • Nee
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie