Brighton kegelt Liverpool uit FA Cup

Foto: Brighton kegelt Liverpool uit FA Cup

Liverpool heeft zondagmiddag opnieuw een dreun geïncasseerd. In het FA Cup-toernooi ging de Engelse grootmacht met 2-1 ten onder bij Brighton & Hove Albion.

Liverpool was gewaarschuwd voor Brighton, dat twee weken geleden in de Premier League al met 0-3 te sterk bleek voor de manschappen van Jürgen Klopp. In het AMEX Stadium begonnen The Reds prima. Harvey Elliott besloot de meegelopen Cody Gakpo te negeren en schoot de bal zelf tegen de touwen: 0-1.

Lang duurde de vreugde aan Liverpool-zijde niet. Trent Alexander-Arnold wist Evan Ferguson eerder van scoren af te houden, maar richting de rust viel de goal van Brighton alsnog. Tariq Lamptey zag zijn uithaal van richting veranderd worden door Lewis Dunk en daardoor had Alisson Becker geen kans: 1-1.

Brighton, waar Joël Veltman na rust inviel, slaagde er in de tweede helft in om Liverpool goed partij te bieden. De bezoekers creëerden vrijwel niets meer en in extremis viel ook nog de 2-1. Kaoru Mitoma kegelde Klopp en consorten uit de FA Cup.

Scoreverloop 0-1 (30′) H. Elliott, 1-1 (39′) L. Dunk, 2-1 (90′) K. Mitoma

6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie