Boymans doet opmerkelijke onthulling over FC Utrecht-periode

Foto: Boymans doet opmerkelijke onthulling over FC Utrecht-periode

Ruud Boymans heeft in De Telegraaf een opvallende onthulling gedaan over zijn profbestaan bij FC Utrecht. De oud-spits, die onder meer ook bij AZ en Willem II speelde, stelt dat hij tijdens het uitgaan wel eens drugs gebruikte. Hij nam echter nooit het risico om onder invloed het veld te betreden.

Boymans gebruikte weleens drugs

Boymans is nu werkzaam in het festivalleven, waarmee hij in aanraking kwam toen hij bij Utrecht onder contract stond. “Na het bezoek aan Ibiza en mijn eerste drugsbeleving ging ik steeds meer feesten en ontstond het idee om eigen feesten te organiseren. Het kwam wel eens voor dat ik uitging en dat er drugs in het spel was. Dat besef ik.”

Toch vindt de voormalig aanvaller niet dat hij onverantwoorde risico’s heeft genomen. “Ik heb het steeds goed kunnen managen. Je moet je momenten pakken. Ik heb nooit onder invloed op het veld gestaan.” Boymans kende bij Utrecht een sterke periode in zijn profcarrière, waar hij de nodige doelpuntjes meepikte en ook geliefd was bij de fans.

Uit de voetballerij verdwenen

Boymans is nu helemaal uit de voetballerij verdwenen en is werkzaam voor No Art, een platenlabel dat betrokken is bij het organiseren van feesten en festivals. “Ik zorg voor partnerships, de merchandising van onze kledinglijn, de programmering van de kunst en de marketing. Er komt heel wat bij kijken. No Art is meer dan alleen een muzieklabel, het is meer een levensstijl.”

Kenneth Perez over Noa Lang: “Niet te geloven”

Moeten er meer drugstest worden afgenomen bij profvoetballers?

  • Ja, dat zou een goede zaak zijn
  • Nee, dat is niet nodig
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie