Bournemouth zet ondanks handhaving trainer op straat

Foto: Bournemouth zet ondanks handhaving trainer op straat

AFC Bournemouth heeft besloten om volgend seizoen niet door te gaan met Gary O’Neil. De Engelsman zorgde ervoor dat Bournemouth ook komend seizoen in de Premier League actief is, maar moet nu toch het veld ruimen. De club is van mening dat de andere trainer nodig is om de volgende stappen te zetten.

Lastige beslissing

O’Neil nam in het begin van het seizoen nog het stokje over van Scott Parker als interim-trainer en werd in november definitief aangesteld. De oefenmeester speelde zich vier speelronde voor het einde veilig, maar moet ondanks een doorlopend contract tot medio 2024 vertrekken.

Via de officiële clubkanalen spreekt eigenaar en voorzitter Bill Foley van een moeilijke beslissing. “We hebben er goed over nagedacht om ons zo goed mogelijk te positioneren voor het komende seizoen. Gary zal een lange carrière als hoofdtrainer of manager hebben, maar we zijn van mening dat op dit moment een verandering in het belang van deze voetbalclub is.”

Foley stelt dat verandering nodig is, ook al omdat Bournemouth een drukke zomer wacht. “Er komen een aantal belangrijke upgrades met betrekking tot het stadion en de trainingsfaciliteiten aan. We hebben ons deze zomer ook een aantal belangrijke doelen gesteld op de transfermarkt en geloven dat deze verandering ons de beste basis geeft.”

Heeft Bournemouth een goede beslissing genomen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, is een belachelijke beslissing
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie