Botman over Ajax-stempel: ‘Achteraf gezien de juiste keuzes gemaakt’

Foto: Botman over Ajax-stempel: ‘Achteraf gezien de juiste keuzes gemaakt’

Sven Botman heeft een uitstekend seizoen in de Premier League achter de rug. De verdediger is een vaste waarde in de achterhoede van Newcastle United, dat uiteindelijk op een knappe vierde plaats eindigde. In 2020 liet Botman Ajax achter zich, maar daar heeft de verdediger nog geen enkel moment spijt van gehad.

Transfers Botman pakken goed uit

In 2020 maakte Botman de overstap naar OSC Lille, maar in gesprek met Trouw geeft de verdediger aan dat het niet alleen zijn eigen keuze was. “Ik was realistisch genoeg om te beseffen dat ik weinig speeltijd ging krijgen.” Een transfer die volgens Botman goed voor hem heeft uitgepakt, die zich als een vis in het water voelde in de fysiek sterke Franse competitie. “Achteraf kun je wel zeggen dat ik de juiste keuzes heb gemaakt.”

Botman werd niet als echte ‘Ajax-verdediger’ werd gezien, maar de Newcastle-speler bekijkt het vanuit een andere kant. “Ik denk dat er in Nederland soms te veel gekeken wordt naar hoe goed verdedigers aan de bal zijn. Maar misschien is het de Nederlandse mentaliteit en voetbalschool die me ook veel heeft gebracht. De bal naar de juiste kleur spelen is ook belangrijk.”

Botman wacht op Oranje-debuut

Door zijn goede prestaties bij Newcastle zit Botman ook bij het Nederlands elftal. De verdediger hoopt ook op dat vlak een nieuwe stap te kunnen zetten. “Ik kan nog heel veel stappen maken. De volgende is mijn debuut voor Nederland maken. Ik ben bijna 24, dus het gaat niet heel snel. Maar alles op zijn tijd. Het doel is mijn debuut maken, ik ben ready als de trainer me nodig heeft. Maar ik wacht rustig mijn moment af en heb geen haast.”

Moet Botman een basisplaats krijgen van Koeman?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, daarvoor is hij net niet goed genoeg
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie