Bosz ‘redelijk’ tevreden over PSV-optreden: “Wedstrijd gecontroleerd”

Foto: Bosz ‘redelijk’ tevreden over PSV-optreden: “Wedstrijd gecontroleerd”

Peter Bosz is ‘redelijk’ tevreden met het 1-1 gelijke spel tegen RC Lens. De oefenmeester vond dat zijn ploeg moeizaam begon, maar vond dat de Eindhovenaren grotendeels de controle hadden over de wedstrijd. Door het resultaat blijven de Fransen op drie punten voorsprong staan, maar Bosz heeft vertrouwen erin dat zijn ploeg thuis kan winnen.

PSV in controle

Tegenover Ziggo Sport liet Bosz weten ‘redelijk tevreden’ te zijn. “Je komt in deze ambiance, en daarin vind ik dat wij het grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd hebben. We hebben niet heel veel kansen gecreëerd. De eerste helft schiet je op de paal (Lozano, red.) en de tweede helft, vlak voor tijd, staat Vertessen (Yorbe, red.) alleen voor de keeper. Zij hebben ook niet veel kansen gehad. We hebben hier met durf gespeeld, hoog drukgezet en daar waar het mogelijk was onder hun druk uitgespeeld.”

Dat PSV in het begin van de wedstrijd slordig oogde had volgens Bosz vooral te maken met de sfeer in het stadion. “Dat denk ik, dat we daarom slordig waren en onnodig balverlies hadden. Maar de echte sfeer heb je pas gezien net na die goal (1-1). Toen zag je het stadion in vuur en vlam. Toen waren zij duidelijk de bovenliggende partij. Daar moesten we even doorheen komen.”

Perspectief voor PSV

De oefenmeester keek ook alvast vooruit op de volgende wedstrijden. “Arsenal staat bovenaan. Het is jammer dat ze hier gewonnen hebben. Voor ons was het het beste geweest als zij alles hadden gewonnen, behalve tegen ons. Maar goed, ook dan leven we nog. Zij (Lens) hebben vijf punten, wij twee. Ze komen over veertien dagen naar ons toe. Dan moeten we winnen, dat is duidelijk.” Al met al is Bosz tevreden over wat zijn spelers hebben laten zien in de Champions League tot nu toe. “Ik vind dat wij het niveau halen wat wij kunnen brengen. We hebben nog steeds kans om de Champions League te overwinteren.

Zie jij PSV winnen in Eindhoven?

  • Ja
  • Nee
  • Wordt weer gelijk
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie