Bosz haalt hard uit: “Belachelijk, te gek voor woorden”

Foto: Bosz haalt hard uit: “Belachelijk, te gek voor woorden”

PSV-trainer Peter Bosz vindt het ‘belachelijk’ dat hij spelers zoals Mauro Junior en Armando Obispo geen minuten mag laten maken bij de Jong-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. De Apeldoorner vindt dat spelers die terug komen na lang blessureleed wél speelgerechtigd zouden moeten zijn voor de beloftenploeg.

PSV-trainer kan Obispo en Mauro nergens ritme op laten doen

“Het is belachelijk dat dat niet kan. Onvoorstelbaar vind ik het”, foetert Bosz. Tegenwoordig mogen spelers die 24 jaar of ouder zijn al niet meer meedoen met de Jong-ploegen. “Ze kunnen dus geen wedstrijdminuten bij Jong PSV maken en het is onvoorstelbaar dat KKD-clubs dat tegenhouden.”

“Waar moeten zij anders spelen? In vriendschappelijke wedstrijden, waardoor wij weer andere spelers moeten belasten? Vroeger kon dit gewoon via een dispensatie-regeling en nu niet meer. Te gek voor woorden is het.”

‘Geblesseerde spelers willen ritme opdoen, dat is hun belang’

Al snapt Bosz best dat de clubs vooral uit eigen belang denken en handelen. “Ik snap best dat er tegengestelde belangen zijn, maar clubs zijn gewoon bang om niks. Wij laten Isaac Babadi een keer meedoen tegen Willem II en dan verliest Jong PSV ook gewoon met 3-0. Waarmee halen de Jong-teams vaak de beste resultaten? Meestal met jonge jongens die voor hun kans vechten en zich drie slagen in de rondte werken om op te vallen. Geblesseerde spelers willen ritme opdoen, dat is hun belang. Waar hebben we het hier nou over?”, wordt de coach tot slot geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Eens met Bosz?

  • Ja
  • Nee
449+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie