Boskamp kiest WK-elftal: “De allerbeste”

Foto: Boskamp kiest WK-elftal: “De allerbeste”

Jan Boskamp heeft namens Het Belang van Limburg een elftal samengesteld op basis van het WK in Qatar. De voetbalanalist heeft daarbij geen ruimte voor ‘Hollanders of Belgen’: “Alleen spelers van wie ik écht heb genoten.”

Yassine Bounou (Marokko) krijgt van Boskamp de voorkeur onder de lat. “Al kan Livakovic van Kroatië er ook wel wat van”, weet de trainer. “Maar als je ziet welke ballen Bounou er heeft uitgehaald, vooral tegen Portugal, dan is hij één van de grote uitblinkers. Een man met een fantastisch reactievermogen en het bewijs dat een doelman soms in staat is om een wedstrijd in zijn eentje te winnen.”

Nahuel Molina (Argentinië), Marquinhos (Brazilië), Josko Gvardiol (Kroatië) en Alphonso Davies (Canada) vormen zijn achterhoede. Boskamp noemt Davies ‘een fenomeen’ en stelt over de Kroaat: “De man met het masker. Eén van de revelaties van dit toernooi. Alleen tegen Messi kwam hij echt in de problemen. Dat hem een toptransfer te wachten staat, is wel duidelijk.”

Twee absolute sterren

Jude Bellingham (Engeland), Luka Modric (Kroatië) en Jamal Musiala (Duitsland) lieten Boskamp eveneens smullen. Zij vormen zijn middenveld. Bukayo Saka (Engeland), Kylian Mbappé (Frankrijk) en Lionel Messi (Argentinië) maken zijn elftal compleet. “Met de bal aan de voet is er niemand beter dan hij”, vertelt de Nederlander over Mbappé, maar niet geheel verrassend is Messi zijn man. “De allerbeste, dat leek hij op dit WK nog eens te willen onderstrepen.”

Volgens velen is Messi nu de beste aller tijden. Boskamp: “Aan vergelijkingen met Maradona waag ik me niet. De ene zijn carrière was er eentje met hoge pieken en diepe dalen, de andere presteert al bijna twintig jaar op een consistent niveau. Voor mij verdient hij die ultieme bekroning als wereldkampioen.”

Eens met zijn elftal?

  • Volledig
  • In grote lijnen
  • Deels tot helemaal niet
1238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie