‘Bod van 130 miljoen euro op Enzo Fernández’

Foto: ‘Bod van 130 miljoen euro op Enzo Fernández’

Enzo Fernández werd uitgeroepen tot beste jonge speler op het WK 2022, na zijn zege met Argentinië. Nu is de middenvelder aangeschoten wild op de transfermarkt en naar verluidt heeft Chelsea al een bod van 130 miljoen euro op hem uitgebracht.

Voetbal International schrijft op woensdag in ieder geval: “De grote Portugese sportkranten blijven schrijven over de Argentijnse WK-uitblinker Enzo Fernández. De middenvelder van Benfica staat woensdag op de voorpagina van A Bola en Record, dat claimt dat Chelsea al 130 miljoen euro heeft geboden. Voorzitter Rui Costa zou ondanks dat monsterbod de voorkeur geven aan een langer verblijf van Fernández en hem dat in een gesprek duidelijk hebben gemaakt. De keuze ligt volgens de Portugese media nu volledig bij de tienvoudig international van Argentinië. Wordt ongetwijfeld vervolgd.”

De bal ligt dus bij Fernández, die een gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro in zijn contract heeft staan. In de afgelopen zomer transfereerde de jonge middenvelder nog voor ‘slechts’ twaalf miljoen euro van River Plate naar Benfica…

Goede ogen

Aad de Mos liet onlangs in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl weten: “De Argentijnen spelen altijd met veel creatieve mensen voor de bal. Dus daar heb je altijd mensen nodig die achter de bal de ballen kunnen veroveren. Die Fernández (Enzo, red.). Het is niet voor niets dat Benfica en FC Porto Argentijnen en Brazilianen halen. En het beste potje hebben met verkopen van spelers. Omdat ze ook goede mensen hebben die in Argentinië en Brazilië scouten.” Vervolgens liet hij zich uit over de waardestijging van Fernández: “Tja, dat is nou eenmaal zo. Dat betekent dat ze goede ogen hebben.”

Is hij zoveel geld waard?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
437+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie