‘Peperdure Ajacied metéén verkopen’

Foto: ‘Peperdure Ajacied metéén verkopen’

Aan het einde van de zomerse transferperiode bracht Chelsea een megabod op hem uit, maar Ajax hield Edson Álvarez aan zijn contract. Naar verwachting staat de Mexicaanse controleur deze winter echter alwéér volop in de spotlights.

Er zou zelfs al een bod van veertig miljoen euro op hem uitgebracht zijn en Aad de Mos zegt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl dat híj dat in ieder geval zou accepteren… “Als je je ogen goed de kost hebt gegeven, hoef je daar geen tekeningetje te maken. In het Braziliaanse voetbal hebben ze daar zelfs nummers voor: daar heb je nummer 5 en 8 en dat zijn controlerende middenvelders. De nummer 6 is altijd de linksback. Maar die nummers 5 en 8 zijn daar met bosjes te vinden. Als je tenminste goede ogen hebt!”

“Maar die zijn er ook in Argentinië”, vervolgt de voormalige trainer van Ajax en PSV. “De Argentijnen spelen altijd met veel creatieve mensen voor de bal. Dus daar heb je altijd mensen nodig die achter de bal de ballen kunnen veroveren. Die Fernández (Enzo, red.). Het is niet voor niets dat Benfica en FC Porto Argentijnen en Brazilianen halen. En het beste potje hebben met verkopen van spelers. Omdat ze ook goede mensen hebben die in Argentinië en Brazilië scouten.”

De Mos concludeert over Álvarez: “Voor veertig miljoen direct wegdoen. Dat zullen ze alleen de scouting op orde moeten hebben om een goede vervanger te halen. Als wij met z’n tweeën een week gaan, dan kan ik je beloven dat we op zeker een goede halen. En dat heb ik in het verleden al een keer bewezen.”

Enzo Fernández

De bovengenoemde Enzo Fernández werd in de zomer voor twaalf miljoen euro door Benfica weggeplukt bij River Plate. Naar verluidt heeft Liverpool al een bod op hem uitgebracht van honderd miljoen, maar wijzen de Portugezen naar de gelimiteerde afkoopsom in het contract van de kersverse WK-winnaar van… 120 miljoen! “Tja, dat is nou eenmaal zo. Dat betekent dat ze goede ogen hebben. Sofyan Amrabat zou daar ook voor in aanmerking komen. Die is drie klassen beter dan Álvarez.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder!

Álvarez wegdoen?

  • Ja
  • Nee
2321+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie