‘Bliksemontslag dreigt voor Alfred Schreuder’

Foto: ‘Bliksemontslag dreigt voor Alfred Schreuder’

Valentijn Driessen zou het niet gek vinden als Alfred Schreuder na de duels tegen Vitesse en FC Emmen ontslagen wordt door Ajax. Volgens de Ajax-watcher dirigeert Schreuder zichzelf steeds meer een doodlopende weg in.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dat de fans van Ajax er al helemaal klaar mee zijn, nadat de Amsterdammers dit seizoen al zeven topwedstrijden verloren. “Getuige de witte zakdoekjes na de 2-1 nederlaag tegen PSV en het scanderen van: ’wij willen Ajax zien’, ’voetballen, voetballen’ en ’Schreuder rot op.”

Volgens Driessen is het verbazingwekkend dat Schreuder de boel nog niet op de rails heeft ondanks de vele miljoeneninvesteringen. “Schreuder blijft maar wisselen onder het mom van de ontwikkeling van zijn team. Intussen is geen enkele Ajacied meer in vorm. Het getuigt van lef als je een grote broek aantrekt. De consequentie is dat je moet leveren. En dat doet Schreuder niet. Of het nu om de vervanging van Daley Blind gaat, Mohammed Kudus en Steven Berghuis achter Brian Brobbey of Devyne Rensch als linksachter.”

Daley Blind

Het passeren van Daley Blind tegen PSV was volgens Driessen een onverstandige zet van Schreuder. “Je flirt met snel ontslag als je vervolgens bij afwezigheid van de geblesseerde Wijndal in de topper tegen PSV kiest voor Devyne Rensch. De rechtsbenige Rensch kan als linksachter nooit brengen wat Blind kan. Terwijl Blind zijn kwetsbaarheden beter weet te maskeren dan Rensch. Het lukt Rensch zelfs op zijn favoriete positie als rechtsachter niet om de doorsnee Mexicaan Jorge Sanchez uit de basis bij Ajax te spelen”

De Ajax-watcher stelt dat Schreuder met de ranglijst in de Eredivisie het slechte spel van zijn ploeg probeert te verbloemen. “Ajax speelt met de aanwezige kwaliteiten zwaar onder z’n niveau. Vanaf de eerste seconde had de beslissing om Rensch tegen PSV de voorkeur te geven boven Blind een verlammende werking op alle Ajacieden. Aan de bal, in de opbouw, ontbrak ieder vertrouwen. De talloze misverstanden bewezen dit. Het leek nergens op wat Ajax aan de bal liet zien. Terwijl daar juist Blinds kwaliteiten liggen. Zonder bal bleek Ajax in defensief opzicht net zo kwetsbaar als met Blind in de laatste linie. Uiteindelijk hadden Schreuder en zijn spelers het aan PSV te danken dat ze zo lang uitzicht hielden op een punt.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 november 2022 20:00.

Moet Ajax Schreuder ontslaan?

  • Ja, per direct
  • Ja, in de winterstop
  • Nee, gewoon laten zitten
5132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie