‘Bijlow-stand-in helpt Feyenoord aan titel’

Foto: ‘Bijlow-stand-in helpt Feyenoord aan titel’

Feyenoord zal het de komende weken moeten stellen zonder de geblesseerde doelman Justin Bijlow. De eerste doelman van de Rotterdammers zal vervangen worden door Timon Wellenreuther. Keeperstrainer Harald Wapenaar, die bij Willem II samenwerkte met de Duitser, is overtuigd van de kwaliteiten van de doelman en denkt niet dat Wellenreuther Feyenoord de titel gaat kosten.

Wapenaar stelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat Wapenaar goed met druk om kan gaan. “Hij heeft een tijd niet gespeeld en moet er dan ineens staan in een topper als Feyenoord – PSV. Echt onderscheiden kon hij zich niet, maar daar was het ook de wedstrijd niet voor. Maar wat ik zeg, hij is vrij onverstoorbaar en all-round.”

Onverstoorbare Wellenreuther

De oud-doelman stelt dat Wellenreuther een goed meevoetballende keeper is. “Hij is goed met ruimte achter de laatste linies, kan bijna als een soort extra libero spelen.” Wel geeft Wapenaar toe dat de doelman bij Willem II daarmee eens in de fout is gegaan. “Bij Heracles speelden we een keer overdag op stroef kunstgras en stond hij vrij hoog op het veld. Kwam er een bal tussen hem en de laatste linie en was hij te laat. Die fout kostte ons de wedstrijd en werd in de media breed uitgemeten. Wij konden er wel begrip voor opbrengen omdat we de omstandigheden kenden.”

Ondanks die gebeurtenis is Wapenaar van mening dat Wellenreuther zich er niet door uit het veld laat slaan. “Een wedstrijd later ‘lobde’ hij als eerste een bal naar de rechtsback, die ging uit. Je hoorde een reactie vanuit het publiek. Tweede bal, deed-ie het wéér, kwam die wél aan. Daarna zat hij in de wedstrijd en speelde hij uitstekend. Dat bedoel ik met onverstoorbaar.”

Wapenaar zegt een groot fan te zijn van Bijlow, maar denk dat Feyenoord een uitstekende zet gedaan heeft met het aanstellen van Wellenreuther als tweede doelman. “Timon heeft nu een fantastisch podium. Tegen PSV heeft hij zijn vuurdoop gehad. Feyenoord wil graag kampioen worden en ik denk dat hij niet in de war zal raken van die druk.”

Eindigt Feyenoord tegen NEC in 3-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Wellenreuther een goede tweede doelman voor Feyenoord?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk niet dat hij goed genoeg is
440+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie