“Bijlow is voor mijn gevoel even goed, maar…”

Foto: “Bijlow is voor mijn gevoel even goed, maar…”

Foppe de Haan is gecharmeerd van Justin Bijlow, maar zou net als Louis van Gaal hebben gekozen voor Andries Noppert. De oud-trainer van sc Heerenveen is zeer te spreken over de boomlange goalie.

Noppert debuteerde op het WK als Oranje-international en hield zich meteen staande. De Haan vertelt aan Omrop Fryslân. “Ik was daar zelf geen moment bang voor, want ik vind dat hij in de periode bij sc Heerenveen fantastisch keepte. Toen ze mij vroegen wie de eerste keeper zou worden, had ik al gezegd: ‘Als ik de baas ben, dan kies ik Andries.’ Absoluut!”

De Haan legt zijn voorkeur voor Noppert uit: “Hij heeft balgevoelige vingers, kan met zijn voeten heel wat en hij heeft zijn lengte mee. Bijlow van Feyenoord is voor mijn gevoel even goed, maar Andries is twee koppen groter. Dat is niet onbelangrijk. Daarnaast heeft hij lef. Hij durft uit zijn goal te komen en is niet bang om een foutje te maken.”

Noppert had tot begin 2022 nauwelijks ervaring. Volgens De Haan heeft hij eerder verkeerde carrièrekeuzes gemaakt. “Maar daar heeft hij eigenlijk ook wel profijt van. Daardoor is hij ook wie hij is, omdat hij levenservaring heeft. Ik had het daarover met Kees van Wonderen. Die zegt dat Andries niet veel ervaring heeft. Ik zei: ‘Hij heeft ervaring in het leven. Dat geeft misschien wel veel meer rust dan dat hij honderd wedstrijden op Eredivisie-niveau heeft gekeept.”

Een clean sheet tegen Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Foppe gelijk?

  • Ja
  • Nee
593+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie