Berghuis spreekt zich uit over buitenlandse transfer

Foto: Berghuis spreekt zich uit over buitenlandse transfer

Steven Berghuis lijkt niet meer aan te sturen op een grote buitenlandse transfer. De aanvaller had in het verleden wel die ambities, maar daar kwam het uiteindelijk nooit van. Berghuis lijkt aan te sturen op een beëindiging van zijn profcarrière in Nederland.

Teleurstelling voor Berghuis

Bij Inside Ajax op Ziggo Sport kreeg Berghuis de vraag of hij nog open stond voor een nieuw buitenlands avontuur. “Ik denk het niet”, antwoordde de Ajacied. “Ik moet zeggen dat ik dat soort doelstellingen iets te laat had. Ik kwam laat door, van Twente naar VVV en naar AZ. Toen maakte ik pas een beetje het verschil en was ik een jaar of 23. Toen had ik moeten bedenken: daar wil ik heen en daar ga ik alles aan doen. Toen koos ik voor Watford en gaat het hoe het gaat.”

Toch had Berghuis wel degelijk de droom en ambitie om naar een Europese club te gaan die om de prijzen speelde. De aanvaller vertelt dat hij de hoop had dat na zijn terugkeer naar Feyenoord te kunnen bewerkstelligen. “Feyenoord betekende geen stap terug qua club, want ik vind Feyenoord groter dan Watford, maar de competitie is natuurlijk wel kleiner. Bij Feyenoord had ik de doelstelling: ik wil naar het buitenland, Champions League spelen en meedoen om de prijzen. Die club kwam niet, Ajax wel. Toen heb ik die stap gezet.”

De 31-jarige Berghuis lijkt nu niet meer van plan om nog een buitenlands avontuur aan te gaan. “Ik heb kinderen en een gezin, ik woon in Amsterdam. Dan kijk je ook op een andere manier naar je laatste fase als speler. Ik wil nog lang door, hoor, maar je gaat er wel anders over nadenken.”

Moet Ajax nog wel doorgaan met Berghuis?

  • Ja, nuttige speler voor Ajax
  • Nee, komende zomer afscheid van nemen
982+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie