‘Benzema-soap lijkt ten einde’

Foto: ‘Benzema-soap lijkt ten einde’

Karim Benzema blijft speler van Ittihad Club, zo weet David Ornstein van The Athletic te melden. Het leek erop alsof de Ballon d’Or-winnaar de Saoedische club wilde verlaten, maar dat gaat voor het einde van de transferdeadline niet meer lukken.

Na een luxe vakantie rond de feestdagen keerde Benzema niet terug bij zijn club

Eerder deze maand werd bekend dat de Franse ster zeventien dagen te laat terugkwam van vakantie. Benzema voelde dat er druk op hem werd uitgeoefend vanuit de club en wilde tijdelijk Saudi-Arabië verlaten, aldus het Franse persbureau AFP. Lang heerste er onduidelijkheid rondom de topspits. De winnaar van de Ballon d’Or 2022 vierde rond de feestdagen vakantie op Mauritius, een eiland in de buurt van Madagaskar. Hij zou op 2 januari terugkeren bij zijn club in Saudi-Arabië, maar dat gebeurde niet. Al-Ittihad was vervolgens woedend.

Als gevolg werd Benzema enkele weken geleden uit de selectie gezet door trainer Marcelo Gallardo. Al snel werd duidelijk dat Olympique Lyon, waar Benzema in zijn jongere jaren successen boekte, interesse toonde in een (huur)transfer. Het hoge salaris van de voormalige ster van Real Madrid bleek echter een obstakel.

Benzema in de golfstaat

Benzema scoorde dit seizoen twaalf doelpunten in twintig wedstrijden, maar kreeg desondanks kritiek van de Ittihad-fans vanwege zijn wisselvallige prestaties. Als reactie daarop heeft Benzema zijn Instagram-account verwijderd. Ittihad Club, de huidige landskampioen, staat momenteel zevende en heeft zijn laatste drie wedstrijden voor de winterstop verloren.

De oud-spits van Real was in 2023 een van de eerste wereldsterren die een contract tekende bij een club uit de golfstaat. Hij tekende een lucratief contract voor twee seizoenen bij Al-Ittihad, met optie voor een extra jaar.

Benzema is volgend seizoen terug op de Europese velden

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie