‘Real neemt duidelijk standpunt in over Benzema’

Foto: ‘Real neemt duidelijk standpunt in over Benzema’

Karim Benzema zal niet terugkeren bij Real Madrid. Afgelopen zomer verruilde de Franse topspits De Koninklijke voor Al-Ittihad, maar na een half jaar wil hij weer terug naar Europa.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Franse topspits keert niet terug naar Madrid

Volgens het Spaanse Marca en het Franse L’Équipe zal dat echter niet bij Real zijn. Benzema is na zes maanden uitgekeken op Saudi-Arabië, net als bijvoorbeeld Jordan Henderson. De Fransman groeide uit tot persona non grata bij Al-Ittihad. Hij werd door trainer Marcelo Gallardo uit de selectie gezet, nadat hij bij meerdere training niet kwam opdagen. Omdat Benzema naar verluidt erg ongelukkig is in de oliestaat, lijkt een vertrek aanstaande.

Aan veel clubs gelinkt

Met zijn management kijkt de vedette nu waar hij aan de bak kan in Europa. Arsenal en Chelsea werden genoemd, aangezien zij in de winter op zoek zijn naar een extra spits. Benzema werd ook gelinkt aan onder meer Manchester United en Internazionale. Een comeback bij Real is niet aan de orde. “De deuren van los Blancos zijn gesloten, net zoals dit zo was voor andere vertrokken ex-spelers”, schrijft Marca.

Benzema groeide in veertien jaar (2009-2023) uit tot een clubicoon van Real. De enkelvoudig Ballon d’Or-winnaar speelde 648 officiële duels voor de Spaanse grootmacht, waarin hij 354 keer scoorde. De 36-jarige aanvaller veroverde vele prijzen in Madrid, waaronder vijf keer de Champions League. In Europa speelde hij verder enkel voor Olympique Lyon, zijn jeugdliefde.

Jammer?

  • Ja, terugkeer was mooi geweest
  • Nee hoor
633+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie