‘Benzema keihard gestraft voor wangedrag’

Foto: ‘Benzema keihard gestraft voor wangedrag’

De kans wordt alsmaar groter dat Karim Benzema binnen een afzienbare periode terugkeert naar Europa. Volgens Marca is de Franse centrumspits namelijk door zijn hoofdtrainer uit de selectie gezet.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Teleurstellende periode voor Benzema

Benzema besloot aan het einde van vorig seizoen om Real Madrid te verlaten en voor een uitdaging in Saudi-Arabië te gaan. Als nieuwe aanvoerder van Al-Ittihad moest hij proberen om zijn team verder omhoog te helpen, maar door een vormcrisis en blessures slaagde hij er nog niet in om zijn oude niveau aan te tikken.

Op persoonlijk vlak lijkt hij het eveneens niet naar zijn zin te hebben. Dat laat hij merken ook, want eind vorig kalenderjaar kwam hij een aantal maal niet opdagen op trainingen. Toen hij bij de eerste training van 2024 eveneens niet op het veld te vinden was, besloot Marcelo Gallardo hard in te grijpen en hem uit de selectie te zetten.

Vertrek bij Al-Ittihad lijkt aanstaande

De hoofdtrainer heeft aan Benzema laten weten dat hij voorlopig niet op de club hoeft te verschijnen. Ook tijdens het trainingskamp naar de Verenigde Arabische Emiraten zal Benzema, die al veelvuldig werd uitgefloten door zijn eigen supporters, niet aanwezig zijn. Een terugkeer naar Europa lijkt daarmee in de pijplijn te zitten.

Eerder deze maand kwam al naar buiten dat de Fransman het niet naar zijn zin zou hebben in Saudi-Arabië. Benzema is zeker niet de enige speler die dit gevoel heeft. Zo is Ajax achter de schermen bezig om Jordan Henderson te strikken. De voormalig aanvoerder van Liverpool hoopt deze winter al terug te keren naar een Europese competitie.

Keert Benzema terug naar Europa?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie