Bekerstuntploeg Spakenburg wil eventuele finale niet op zondag spelen

Foto: Bekerstuntploeg Spakenburg wil eventuele finale niet op zondag spelen

Gisteren schakelde Spakenburg tot ieders verbazing FC Utrecht uit, door met 1-4 (!) te winnen in de Galgenwaard. Mocht de club het tot de finale schoppen, hoopt het op een datumwijziging door de KNVB.

Spakenburg is immers een strenggelovig dorp. “Mocht het zover komen, dan gaan wij serieus in overleg met de KNVB en de tegenstander”, vertelt voorzitter Marc Schoonebeek aan NU.nl. “Onze insteek is dat we er een zaterdagavondwedstrijd van willen maken. Als het een zondag wordt, dan denk ik dat wij nee zeggen. Maar dat is nog niet zeker.”

In de statuten van de club is vastgelegd dat op zondag voetballen niet zou moeten. “De vereniging heeft ten doel het beoefenen en het bevorderen van de sport in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder, op alle dagen van de week, behalve op zondag.” De finale staat voor nu op zondag 30 april in De Kuip gepland.

Finale

“De jongens binnen de spelersgroep staan er verschillend in. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat we vasthouden aan onze statuten”, verduidelijkt Schoonebeek. NU schrijft tot slot nog: “In het recente verleden werd één keer eerder afgeweken van de zondag als finaledag. Dat was toen Ajax en Feyenoord in 2010 de eindstrijd haalden. De finale werd toen voor het eerst sinds 1983 over twee wedstrijden gespeeld, zonder uitsupporters. Het eerste duel was op zondag 25 april, de return volgde op donderdag 6 mei.”

Wint Feyenoord vanavond in de beker van Heerenveen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Spakenburg de finale halen?

  • Ja
  • Nee
225+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie