Bekerhouder PSV legt Emmen over de knie

Foto: Bekerhouder PSV legt Emmen over de knie

Bekerhouder PSV heeft de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. In Eindhoven had de favoriet in de eerste helft geen kind aan FC Emmen, dat het na de rust nog wel wat spannender maakte.

PSV beleefde zondag een domper waarbij een 2-0 voorsprong tegen Feyenoord in De Kuip werd weggegeven. Armando Obispo kreeg de rode kaart en was voor dit duel geschorst. André Ramalho kwam er achterin bij, terwijl Jarrad Branthwaite naar de linkerkant van het centrum schoof. Winteraanwinst Patrick van Aanholt maakte zijn basisdebuut, terwijl Johan Bakayoko de geblesseerde Anwar El Ghazi verving. Joël Drommel mocht ook in dit bekerduel aantreden. Emmen reisde wellicht met hoop af naar het Philips Stadion, aangezien ruim twee weken geleden de ploeg van Dick Lukkien nog won van PSV.

Een herhaling daarvan leek er in de eerste fase geen moment in de zitten. Al na zeven minuten werd de ban gebroken. Joey Veerman slingerde een vrije trap panklaar op het hoofd van Branthwaite. De Engelse verdediger stond daarbij helemaal vrij. Zeven minuten later was het weer raak. Veerman gaf de bal mee aan de opgestoomde Branthwaite. Het lage schot plofte in de korte hoek binnen: 2-0. Deze leek onderweg nog even van richting veranderd te worden. Zo waar twee goals van de stopper, die normaal toch weinig scoort.

Emmen komt terug door geweldige goal

PSV had geen kind aan Emmen en wilde de score opvoeren. Bakayoko, die in Rotterdam nog een zeer matige indruk maakte, ging in twee gevallen voor eigen succes. Beide inzetten eindigden in de korte hoek. In de eerste helft kwam het enige wapenfeitje van de Drenthenaren via Mark Diemers. Vlak na de pauze mikte hij wel raak en hoe. De spelmaker soleerde knap langs een aantal tegenstander om met een geweldig schot de kruising te vinden.

Emmen leek er weer in te geloven en PSV zakte juist weg. Ruud van Nistelrooy bracht Thorgan Hazard en Ismail Saibari. Veerman was dichtbij een treffer maar schoot net naast. Een kwartier voor tijd werd het duel dan toch in het slot gegooid. Na een actie van Hazard kon Luuk de Jong van dichtbij het net vinden. Voor het eerst in acht duels wist de spits er weer één te maken. Er was nog tijd voor twee opvallende wissels. De veelbesproken Mauro Júnior keerde terug van een schorsing, uitgerekend tegen Emmen. Vijf minuten voor tijd maakte ook Olivier Boscagli zijn entree. De Franse verdediger deed dat na een afwezigheid van liefst tien maanden door een zware knieblessure.

Aan de stand veranderde er niks meer: PSV won met 3-1. De titelverdediger gaat mee in de koker bij de laatste acht ploegen. Emmen kan zich focussen op de competitie, waar het weg hoopt te komen bij de onderste ploeg.

Scoreverloop: 1-0 (7′) J.Branthwaite, 2-0 (14′) J.Branthwaite, 2-1 (48′) M.Diemers, 3-1 (76′) L.De Jong

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie