Bayern-probleem dreigt: “Voorlopig niet”

Foto: Bayern-probleem dreigt: “Voorlopig niet”

Manuel Neuer staat als gevolg van een ski-ongeluk de rest van het seizoen buitenspel. Bayern München lijkt Alexander Nübel (uitgeleend aan AS Monaco) aan te trekken als diens vervanger, maar er heerst grote scepsis.

WK-uitblinkers Dominik Livakovic (Kroatië) en Yassine Bounou (Marokko) werden genoemd als kandidaten, maar volgens Duitse media heeft Bayern besloten om voor Nübel te gaan. Sepp Maier, een icoon in München, pleit echter voor Sven Ulreich. “Ik zou hem het vertrouwen geven, omdat hij al heeft bewezen een heel goede keeper te zijn”, zo laat de ervaringsdeskundige weten aan BILD.

Jens Lehmann onderschrijft die mening. “Sven Ulreich verdient het vertrouwen. Bayern zal zijn redenen hebben gehad om Alexander Nübel te laten gaan en niet Ulreich.” Jean-Marie Pfaff haakt in: “Ik ben daar vrij sceptisch over. Zeker omdat hij zei dat hij niet langer op de bank wilde zitten achter Neuer. Maar ik weet zeker dat Manuel zal terugkeren van zijn blessure.”

Pfaff zou zelf een andere keeper halen als Bayern zijnde. “Eentje die zo dicht mogelijk in de buurt van het niveau van Neuer komt, zelfs al kan je een keeper als Manuel Neuer niet één-op-één vervangen.” Dat is een probleem, weet de Belg. “Vroeger of later moet je een opvolger van Manuel zoeken, maar dat is moeilijk genoeg. Er is op de markt niemand met zijn klasse en die zal er voorlopig ook niet zijn.”

Wint Bayern in en tegen Leipzig?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel je hun scepsis?

  • Ja
  • Nee
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie