‘Basisplaats voor Simons in Oranje staat op de tocht’

Foto: ‘Basisplaats voor Simons in Oranje staat op de tocht’

Xavi Simons in de basis bij Oranje. Klinkt helemaal niet gek en eigenlijk kon Ronald Koeman ook niet om de Leipzig-speler heen. Dat lijkt nu anders, want Teun Koopmeiners draait op ‘tien’ erg goed bij Atalanta Bergamo. Henk Spaan denkt dat Simons in Koopmeiners een concurrent bij heeft, schrijft hij in Het Parool.

Xavi Simons in Oranje?

Een supertalent is hij zeker. Ook is Xavi Simons aardig op schot bij RB Leipzig. Een basisplaats in Oranje lijkt dus in het verschiet te liggen, ware het niet dat er nog een type Simons in vorm is. Bij Atalanta Bergamo is Teun Koopmeiners de laatste weken telkens belangrijk voor de Italianen. Net als Simons heeft Koopmeiners tot nu toe niet echt kunnen schitteren in het Nederlands elftal, maar hij laat dit seizoen een sterke indruk achter. Met 33 wedstrijden in alle competities op zijn naam, heeft hij twaalf doelpunten gescoord en vier assists gegeven. Afgelopen zondag was Koopmeiners zelfs tweemaal succesvol tegen Juventus.

Ook Koopmeiners is daarom een optie, vindt Henk Spaan. In zijn column Spaan geeft punten voor Het Parool uit de journalist zijn complimenten voor de oud-speler van AZ. “Koopmeiners had bij Atalanta een variant zonder kinderspel”, terwijl hij refereert aan het steen-papier-schaar-moment bij Feyenoord afgelopen zondag. “Scamacca deed net of hij schoot, Pascalic legde de bal opzij naar rechts waar Koopmeiners wachtte met zijn linker. Inslaand projectiel, beheerst geschoten met binnenkant. Ineens had Xavi Simons er een concurrent bij in Oranje”, is de columnist van mening.

Wie zou jij opstellen?

  • Xavi Simons, altijd
  • Dan toch Teun Koopmeiners
846+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie