Barcelona morst dure punten bij Real Mallorca

Barcelona heeft dinsdagavond voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden in de competitie. De Spanjaarden kwamen op bezoek bij Real Mallorca niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Teleurstellende eerste helft Barcelona

Xavi Hernández besloot om Robert Lewandowski rust te geven en gaf andere jongens de kans in het basisteam. Het bleek een ongelukkige keuze te zijn, want binnen een mum van tijd stond Barcelona al op een achterstand. Na een fout van Marc-André ter Stegen was het Vedat Muriqi die de thuisclub op een voorsprong zette.

Het zorgde voor een gevoelige tik voor Barcelona, dat vervolgens op zoek ging naar de gelijkmaker. Laat in de eerste helft slaagde Raphinha erin om deze te maken: de bal belandde laag in de verre hoek. Xavi haalde daarmee opgelucht adem, maar niet voor lang: Abdon Prats maakte in de blessuretijd de 2-1.

Gelijkspel tegen Real Sociedad

Daardoor moest de regerend landskampioen in de tweede helft op zoek gaan naar een nieuwe gelijkmaker. Die leek er te komen toen Lamine Yamal naar de grond ging en de arbitrage een penalty leek te geven. De scheidsrechter werd echter door de VAR naar de kant geroepen en kwam tot de conclusie dat hij de strafschop moest terugdraaien.

Een kwartier voor tijd lukte het Barcelona alsnog om te scoren. Lewandowski, die intussen was ingevallen om het verschil te maken, blonk uit met een slim overstapje, waarna Fermin López de 2-2 maakte. Barcelona ging vervolgens in de slotfase op zoek naar de overwinning, maar moest genoegen nemen met een punt.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Vedat Muriqi, 1-1 (41′) Raphinha, 2-1 (45+3) Abdón Prats, 2-2 (75′) Fermín López

Pakt Barcelona dit seizoen opnieuw de landstitel?