Barcelona, Chelsea en Manchester United wilden Amrabat: ‘Fiorentina zei nee’

Foto: Barcelona, Chelsea en Manchester United wilden Amrabat: ‘Fiorentina zei nee’

Sofyan Amrabat had afgelopen winter de mogelijkheid om naar een topclub te verkassen, zo meldt zijn oudere broer Nordin bij Goedemorgen Oranje op ESPN. Fiorentina besloot echter om voor de transfer te gaan liggen.

Aanbiedingen voor Amrabat

Waar Amrabat in het seizoen 2017-2018 nog tegenviel bij Feyenoord, heeft hij de laatste jaren een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt. De Marokkaanse International maakte afgelopen winter nog een zeer positieve indruk op het wereldkampioenschap in Qatar en zorgde er daarmee voor dat de interesse van andere clubs verder toenam.

Barcelona, Manchester United en Chelsea stonden daarom in de rij om de middenvelder van Fiorentina over te nemen, maar de Italianen weigerden mee te werken. “United wilde hem huren met optie tot koop, maar dat wilde Fiorentina niet”, vertelt de oudere Amrabat. “Barcelona kwam, maar vanwege de financiële problemen zonder optie tot koop. De derde was Chelsea.”

Er was volgens hem echter geen mogelijkheid om met de topclubs in gesprek te gaan. “Fiorentina zei gewoon nee. ‘Geen sprake van. Wij willen de Conference League winnen, de Italiaanse beker winnen. Jij bent een van onze belangrijkste spelers. We laten je nu niet gaan.’ Van de zomer kunnen we in gesprek gaan over een transfer.”

Transfer in de zomer

Amrabat beschikt bij Fiorentina nog over een contract tot de zomer van 2024, waardoor zijn club hem over een paar maanden wel moet verkopen om nog geld aan hem te verdienen. De 26-jarige voetballer staat met Fiorentina op de negende plaats in de competitie, op een gelijk aantal punten met Bologna en Torino.

Is Amrabat goed genoeg voor een topclub?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie