Barcelona-bestuurslid stookt vuurtje op in aanloop naar El Clásico met Vinicius-veroordeling

Foto: Barcelona-bestuurslid stookt vuurtje op in aanloop naar El Clásico met Vinicius-veroordeling

FC Barcelona-bestuurslid Mikel Camps heeft stevige kritiek geuit aan het adres van Real Madrid-aanvaller Vinicius Junior. Camps is van mening dat de buitenspeler van De Koninklijke helemaal geen slachtoffer is geweest van racisme in de wedstrijd tegen Sevilla.

Racisme-incident met Vinicius bij Sevilla

Tijdens de uitwedstrijd maakte een supporter van Sevilla een racistisch gebaar in de richting van de Braziliaan, door met zijn handen onder zijn oksels te bewegen als een aap. Camps vindt het echter dat de buitenspeler zich aanstelt. “Het is geen racisme, hij verdient een klap omdat hij een clown is. Wat betekenen deze onnodige en zinloze overstapjes in het midden van het veld?”, schreef de Barcelona-bestuurder in een inmiddels verwijderde tweet.

Sevilla kwam na afloop van de wedstrijd wel met een statement naar buiten over het voorval. “Sevilla heeft xenofoob en racistisch gedrag gemerkt van een supporter. De club heeft hem geïdentificeerd, aangegeven bij de politie en uit het stadion gezet. Voorts zullen de interne disciplinaire regels strikt gehanteerd worden en zal hij meteen als lid worden verbannen. Sevilla veroordeelt iedere vorm van racistisch of xenofoob gedrag.”

Real Madrid-collega Rodrygo nam het ook op voor Vinicius. “Ik weet niet of ik kan praten, ze moedigen ons altijd aan om niet te praten, maar het is zielig. Er valt niet veel te zeggen, het is heel lelijk.”

Wie gaat de Spaanse klassieker winnen?

  • Barcelona
  • Real Madrid
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie