Barça wint na schitterende Frenkie-assist, rood Lewandowski en Piqué

FC Barcelona heeft de laatste wedstrijd voorafgaand aan het WK in Qatar in winst omgezet. De Catalaanse topclub knokte zich op bezoek bij Osasuna naar een 1-2 zege.

In Pamplona kreeg Barcelona dé kans om een serieuze voorsprong te creëren in de Spaanse titelstrijd. De manschappen van Xavi Hernández wisten afgelopen weekend al de koppositie te bemachtigen en maandagavond liet Real Madrid na om deze weer over te nemen. De aartsrivaal verloor met 3-2 bij Rayo Vallecano, waardoor de Catalanen een voorlopige voorsprong van vijf punten konden bemachtigen.

Osasuna was niet van plan om Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, een mooie avond te bezorgen. Al na vijf minuten kopte David García de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. Tot frustratie van de bezoekers zat Osasuna er lekker in. Kort na de openingstreffer pakte Robert Lewandowski een gele kaart en na dertig minuten was het zelfs einde wedstrijd voor de Poolse spits, die daarbij zelfs ontsnapte aan een directe rode kaart.

Ferrán Torres dacht Barcelona in de eerste helft langszij te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Bij Gerard Piqué kookte het daarna diep van binnen. De boomlange verdediger, die ondanks zijn afscheid van afgelopen weekend toch nog op de reservebank zat, reageerde zich na het rustsignaal af op scheidsrechter Jesús Gil Manzano en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd: rood.

Vroeg in de tweede helft maakte Barcelona alsnog gelijk. Pedri schoot overtuigend de 1-1 tegen de touwen. Ondanks het numerieke nadeel bleef de ploeg van Xavi geloven in een driepunter. Dat resulteerde in verschillende mogelijkheden en na 85 minuten viel zelfs de 1-2. Frenkie de Jong produceerde een fenomenale pass op Raphinha, die de bal eveneens fraai tegen de touwen werkte. Barcelona loopt daarmee uit op Real, dat afgelopen weekend de schade hooguit kan beperken tot twee punten achterstand.

Scoreverloop: 1-0 (6′) David Garcia, 1-1 (48′) Pedri, 1-2 (85′) Raphinha