‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’

Foto: ‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’

AZ neemt aankomende zomer afscheid van eerste keeper Mathew Ryan. Dat gerucht klinkt in de wandelgangen. Onder meer AZAlerts stelt dit te weten.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Afscheid AZ van Ryan

De 31-jarige Australiër debuteerde in 2013 voor Club Brugge in Europa. Vervolgens stond hij achtereenvolgens bij Valencia, KRC Genk, Brighton & Hove Albion, Arsenal, Real Sociedad en FC Kopenhagen onder contract. In januari 2023 besloot hij Denemarken in te ruilen voor een avontuur in Alkmaar.

Ryan bemachtigde een vaste plek onder de lat van AZ en speelde vooralsnog 56 wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij het 22 keer voor elkaar wist te krijgen om de nul te houden. Het levert de Alkmaarders dit voetbaljaar een vierde plaats op in de competitie, waarmee het vóór Ajax staat.

Komende zomer is Ryan echter transfervrij en naar verluidt heeft de clubleiding intussen besloten dat het een goed moment is om van de 31-jarige Australiër afscheid te nemen. Het geeft Ryan de kans om nog eens een mooie transfer te maken, terwijl AZ zich kan richten op de toekomst.

Owusu-Oduro logische opvolger

Met Rome-Jayden Owusu-Oduro heeft het namelijk een veelbelovende keeper in huis. Het vertrouwen in de doelverdediger is groot en het is dan ook de bedoeling dat hij volgend seizoen de plek van Ryan inneemt. Hobie Verhulst zal echter de concurrentiestrijd willen aangaan.

Is Ryan goed genoeg voor AZ?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
729+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie