AZ onthult: nog één winterse transferwens

Foto: AZ onthult: nog één winterse transferwens

AZ is nog niet klaar op de transfermarkt. De Alkmaarders hopen deze maand nog een nieuwe doelman toe te voegen aan de selectie van trainer Pascal Jansen.

AZ heeft Peter Vindahl onlangs uitgeleend aan 1. FC Nürnberg en Sem Westerveld is geblesseerd geraakt. Het is nog onduidelijk hoe ernstig zijn blessure is, maar de Alkmaarders zijn in ieder geval wel op zoek naar een extra goalie. “Ik verwacht in principe een rustige transfermaand”, vertelt technisch directeur Max Huiberts aan Voetbal International. “We zijn alleen op zoek naar een ervaren keeper.”

Trainer Pascal Jansen ziet een nieuwe doelman eveneens als prioriteit. “Het enige waar we ons op richten is een extra doelman. Dat heeft op dit moment onze aandacht. Met Peter hadden we een relatief ervaren doelman achter Hoby Verhulst. Die situatie willen we weer creëren. Op korte termijn willen we een andere doelman presenteren. Verder hebben we de zaken goed voor elkaar en zijn we klaar voor twee seizoenshelft.”

Koopmeiners

Mogelijk gaat AZ nog wel een speler uitzwaaien. Peer Koopmeiners (22) mag elders ervaring op gaan doen, zo benadrukt Huiberts. “We willen hem niet verkopen, maar een huurovereenkomst met een Eredivisie-club zou een optie kunnen zijn voor de tweede seizoenshelft.”

AZ verzekerde zich in de zomer al van de winterse komst van Djordje Mihailovic.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 januari 2023 18:41.

Een goede keuze?

  • Ja
  • Nee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie