AZ-flop keert terug naar België: “Dan was hij nu een verdediger van topniveau”

Foto: AZ-flop keert terug naar België: “Dan was hij nu een verdediger van topniveau”

Zinho Vanheusden wordt ook dit seizoen verhuurd door Internazionale. De Belgische verdediger, die een teleurstellende jaargang beleefde bij AZ, keert nu terug bij Standard Luik.

Geen succes Vanheusden in Alkmaar

Het verblijf van de enkelvoudig international in Alkmaar werd niet wat beide partijen ervan gehoopt werd. Vanheusden kreeg te maken met blessureleed, en kon zich nooit in het elftal van Pascal Jansen knokken. De inbreng beef beperkt tot zeven duels in de Eredivisie, waarvan twee als basisspeler. Het was dan ook geen verrassing dat AZ besloot de koopoptie niet te lichten. Nu keert de stopper terug bij Standard, waar hij in het verleden al verschillende periodes speelde.

Terug op oude nest

Sportief directeur Fergal Harkin verwelkomt Vanheusden met open armen. “Zinho toonde een groot verlangen om terug te keren naar Standard en deze deal mogelijk te maken”, klonk het bij de clubkanalen. “Hij is een echt kind aan huis en een supertalent. Als hij niet afgeremd was geweest door verschillende blessures die zijn vooruitgang helaas vertraagden, denk ik dat hij vandaag waarschijnlijk één van de verdedigers op topniveau zou zijn.”

“Maar hij is nog jong, zeer gemotiveerd en zal er alles aan doen om met behulp van de club van zijn hart de verloren tijd in te halen. Zijn kennis van Standard, zijn ervaring, zijn leiderschap en zijn sportieve en menselijke kwaliteiten zullen een grote troef zijn voor ons team.”

Had hij al een topverdediger kunnen zijn?

  • Echt wel
  • Lijkt me niet
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie