AZ-aanwinst Mijnans reageert op ‘Feyenoord’

Foto: AZ-aanwinst Mijnans reageert op ‘Feyenoord’

Sven Mijnans heeft zaterdagavond zijn debuut gemaakt in het AZ-tenue. In de uitwedstrijd tegen FC Volendam (1-1) mocht hij na ruim een uur invallen, tot zijn eigen verbazing.

“Ik had het totaal niet verwacht”, vertelde de van Sparta Rotterdam afkomstige Mijnans tegenover ESPN. “Ik ben er pas twee dagen en heb pas twee keer meegetraind. Je weet nog niet echt precies hoe ze spelen en hoe ze drukzetten, dat moet ik nog leren en daar heb ik volgende week mooi de tijd voor.”

Mijnans tekende dinsdag een meerjarig contract bij AZ, waar zijn naam ook viel bij Feyenoord. “Klopt, maar daar heb ik niks meer van gehoord. AZ was heel overtuigend en ik ben heel overtuigd van AZ. We waren er snel uit. Het speelde anderhalve week. Ze zeiden dat ze me al heel lang volgden, maar met het uitvallen van Dani de Wit en het vertrek van Hakon Evjen is het in een versnelling gekomen.”

De middenvelder is zeer content met AZ als nieuwe club. “Ik heb met Sparta een goede eerste seizoenshelft gehad, dus voor mij was dit het perfecte moment om de overstap te maken. (…) Je merkt dat de lat veel hoger ligt en dat is goed voor mijn ontwikkeling. Er zijn andere soort testen en het is allemaal veel professioneler. Dat was voor mij leuk om te zien en tegelijkertijd indrukwekkend, ja. Ik heb er heel veel zin in.”

Wint AZ de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een blunder van Feyenoord?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
932+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie