Arteta deinst niet terug na stevige uitspraken: “Zal ik altijd blijven doen”

Foto: Arteta deinst niet terug na stevige uitspraken: “Zal ik altijd blijven doen”

De reactie van Mikel Arteta na Newcastle United-Arsenal en het daaropvolgende statement van The Gunners heeft voor veel reuring in Engeland gezorgd. De Spaanse manager komt daar nu voor het eerst op terug.

Arteta sprak van een schande in Newcastle

Na de verloren Premier League-wedstrijd op St. James’ Park liep de trainer leeg na afloop. Hij was woedend dat de enige treffer van de wedstrijd goedgekeurd werd. “Ik ben nu twintig jaar in Engeland en schaam me. Dit is echt een schande”, klonk het. Later schaarde Arsenal zich achter Arteta met een officieel statement, dat voor de nodige reactie in Engeland zorgde.

Dinsdag ging het er uiteraard over op de persconferentie van Arteta richting het Champions League-duel met Sevilla. “Het is mijn plicht om de media te woord te staan en een eerlijke mening te geven over wat er in de wedstrijd is gebeurd. En dat is precies was ik deed, openlijk reflecteren. Het is ook mijn plicht om mijn spelers te beschermen en de club te steunen.”

“Zal niet schromen om van me te laten horen”

Arteta heeft zeker geen spijt van zijn aanmerkingen op de leiding. “Ik kom met bewijzen en dan zal ik niet schromen om van me te laten horen. Dat zal ik altijd blijven doen, want ik heb daar een sterke mening over. Fouten maken op de een of andere manier altijd deel uit van het spel, maar wij zijn hier om het spel ook te verbeteren. En dat hebben we geprobeerd. Het toont ook de eenheid binnen onze club.”

Door de nederlaag in Newcastle liep Arsenal schade op in de kampioensrace. In de Champions League-groep met PSV is het nogal altijd de trotse koploper.

Snapte je zijn reactie en het statement?

  • Ja, ze zijn echt genaaid!
  • Nee, zeker niet
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie