Arsenal in ban van Nederlands toptalent: “Wordt hier vergeleken met Bergkamp”

Foto: Arsenal in ban van Nederlands toptalent: “Wordt hier vergeleken met Bergkamp”

Breekt er binnenkort weer een Nederlander door bij Arsenal? Het zou zo maar kunnen, gezien Salah Oulad M’Hand uitstekend bezig is bij The Gunners. Hij kan in de voetsporen treden van Robin van Persie en Dennis Bergkamp, met beide legendes wordt hij geregeld vergeleken.

M’Hand verruilde in 2020 Feyenoord voor Arsenal zestien jaar eerder maakte Van Persie diezelfde stap. “Ja, die gelijkenissen ken ik ook, maar ik word hier vaker vergeleken met Dennis Bergkamp, vanwege mijn balgevoel. Bergkamp is een legende, dus dat is wel leuk”, aldus M’Hand tegenover het Algemeen Dagblad. “Maar wat ik vooral wil, is zélf naam maken.”

Magisch 

De 18-jarige Hagenaar wacht nog op zijn debuut in de Noord-Londense hoofdmacht, maar zal al wel een aantal keer in de selectie. “Tegen Leeds United in de Carabao Cup was de eerste keer. Die ochtend trainde ik nog met de Onder 23, tot ik opeens moest stoppen met trainen om me voor te voorbereiden op de wedstrijd van die avond. Ik heb meteen mijn oma en broertje gebeld en tickets geregeld. Vervolgens kom je in een vol Emirates Stadium, echt magisch. Om dan de stadionspeaker je naam te horen omroepen, is een gevoel dat je met niets in het leven kunt vergelijken.”

M’Hand beseft dat de weg nog lang is. “Spelen en trainen bij een Premier League-club had al een einddoel in mijn carrière kunnen zijn. Ik ben gezegend dat ik er nu al sta. En een debuut is maar een debuut, het gaat erom wat je in de vijftien jaar erna doet. Dan kun je, zoals Bergkamp deed, echt geschiedenis schrijven.”

Top-4 plek voor Arsenal dit seizoen? Anderhalf keer je geld!

Gaat hij doorbreken bij Arsenal?

  • Denk het wel
  • Wordt heel lastig…
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie