‘Argentinië switcht van systeem om Mbappé te stoppen’

Foto: ‘Argentinië switcht van systeem om Mbappé te stoppen’

Argentinië schakelt vermoedelijk terug naar een 5-3-2-formatie voor de WK-finale tegen Frankrijk. Op de laatste training zag de pers de Zuid-Amerikaanse ploeg met vijf verdedigers oefenen.

In de kwartfinale tegen Nederland haalden de Argentijnen voor het eerst dit WK het 5-3-2-systeem uit de kast. Tijdens de halve eindstrijd tegen Kroatië (3-0) schakelde bondscoach Lionel Scaloni terug naar 4-4-2, maar voor de finale lijkt toch de formatie met vijf verdedigers weer te worden gehanteerd. Olé en TyC Sports meldden echter dat de wissel van systeem nog niet helemaal zeker is. Zo schakelde de ploeg tijdens de afsluitende training ook nog even naar 4-3-3.

Nieuws voor Martínez en Tagliafico

Dat gebeurde met Ángel Di María in de ploeg, het zou ook kunnen dat dit Plan B wordt voor Scaloni. De switch naar vijf verdedigers zou goed nieuws betekenen voor Lisandro Martínez, die zich dan weer aan de aftrap mag melden. In de systemen met vier achterop krijgen steevast Nicolás Otamendi en Cristian Romero de voorkeur. Nicolás Tagliafico verhuist zeer waarschijnlijk weer naar de bank, nu Marcos Acuña terug is van een schorsing.

Het wisselen naar 5-3-2 lijkt vooral een zet om Kylian Mbappé te beteugelen. De Franse sterspeler heeft er net als Lionel Messi vijf inliggen dit WK. Les Bleus lijkt voor een verrassing te kiezen, waarbij niet Olivier Giroud maar Marcus Thuram de diepe spits wordt.

5-3-2 het beste systeem voor Argentinië?

  • 100%
  • Vind ik niet
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie