Antony beslist Europa League-kraker

Erik ten Hag heeft donderdagavond een geweldig resultaat neergezet in de Europa League. De Nederlandse trainer leidde Manchester United naar een overwinning op FC Barcelona: 2-1.

In Camp Nou eindigde de heenwedstrijd een week geleden in een 2-2 gelijkspel, waardoor de druk maximaal op de return werd gelegd. De eerste grote kans van de avond kwam op naam van United: doelman Marc-André ter Stegen redde op een goede uithaal van Bruno Fernandes. Diezelfde Portugees werd aan de andere kant bestraft na een duel met Alejandro Baldé en daardoor mocht Robert Lewandowski aanleggen vanaf de penaltystip: 0-1.

Gesteund door de voorsprong speelde FC Barcelona veel makkelijker in de eerste 45 minuten. Vlak voor rust dacht de Catalaanse formatie de return definitief in eigen voordeel te beslissen, maar Casemiro wist een tweede treffer voor de bezoekende club te voorkomen met een cruciaal blok. Zodoende ging United ‘slechts’ met een nipte achterstand de kleedkamer in.

United toont veerkracht

Manchester United, met onder meer Wout Weghorst in de basiself, kwam na rust geweldig uit de kleedkamer. De Braziliaan Fred werd bediend door Jadon Sancho en schoot de 1-1 tegen de touwen. Vanaf dat moment greep de Engelse topclub het momentum, waardoor Frenkie de Jong en consorten plotseling de onderliggende partij werden.

In de 73ste minuut viel de 2-1 voor Manchester United. De Barcelona-defensie wist twee schoten te blokken, maar uiteindelijk pegelde oud-Ajacied Antony dan toch raak voor de thuisploeg.

Scoreverloop: 0-1 (18′) R. Lewandowski (strafschop), 1-1 (47′) Fred, 2-1 (73′) Antony