Andries Noppert reageert op ‘Ajax-transfer’

Foto: Andries Noppert reageert op ‘Ajax-transfer’

Het was best een verrassing dat bondscoach Louis van Gaal op het wereldkampioenschap in Qatar koos voor Andries Noppert onder de lat. De doelverdediger van sc Heerenveen presteerde opvallend goed en zou daar in de wintertransferperiode van kunnen profiteren. Bijvoorbeeld met een overstap naar de Johan Cruijff ArenA voor Ajax, waar men een extra goalie zoekt.

De Amsterdammers lijken echter een voorkeur te hebben voor de Argentijnse reservedoelman Gerónimo Rulli van Villarreal. In De Telegraaf reageert Noppert: “Ik zal altijd over mezelf zeggen dat ik mezelf zou pakken. Ik weet dat ik op een lijst sta, maar ze zullen daar genoeg mensen hebben rondlopen om de juiste keuze te maken. Ajax is een topploeg, speelt elk jaar Champions League, maar er moet hoe dan ook eerst een club concreet worden.”

“Door mijn hele verleden zal ik pas blij zijn als dat gebeurt”, vervolgt de keeper. “Tot die tijd zijn het mooie verhalen en die kan ik zelf ook verzinnen. Natuurlijk lopen er gesprekken hier en daar, maar ik blijf rustig en zit nog met trots bij Heerenveen, wat mijn club is. Maar dat dit voor mij een moment is (voor een stap na zo’n WK, red.), daar heb je geen verstand voor nodig.”

Kiest ook Koeman voor Noppert?

Voorafgaand aan het WK zei Noppert dat hij ‘dit’ nooit meer zou meemaken. Nu is er echter een gerede kans dat ook Ronald Koeman voor hem kiest… “Dat gevoel is wel veranderd, maar ik blijf erbij: een WK is weer heel ver weg, want in drieënhalf jaar kan er veel gebeuren. Op korte termijn maak ik dit in ieder geval niet weer mee.”

Hij heeft in ieder geval nog geen contact gehad met de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal: “Heel kort na de wedstrijd zei ik in de emotie dat het misschien mijn laatste keer in Oranje zou zijn, omdat ik niet weet wat hij zal doen. Iedere bondscoach zal er op zijn eigen manier over denken en naar kijken. Ik kan mezelf alleen zo goed mogelijk laten zien. Dat stukje op het WK zal hij wel in zijn oordeel meenemen, lijkt mij.”

SC Heerenveen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 18:42.

Wie zou jij halen?

  • Rulli
  • Noppert
5653+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie