Ancelotti mengt zich in GOAT-discussie: “Ik zal Messi niet de beste aller tijden noemen”

Foto: Ancelotti mengt zich in GOAT-discussie: “Ik zal Messi niet de beste aller tijden noemen”

Lionel Messi is niet de beste speler aller tijden. Dat stelt Carlo Ancelotti, die weigert topvoetballers uit verschillende generaties met elkaar te vergelijken. Zo kan de trainer van Real Madrid niet zeggen dat Messi beter is dan bijvoorbeeld Diego Maradona of Johan Cruijff.

“Het is moeilijk te zeggen”, begint Ancelotti, tijdens de vooruitblikkende persconferentie op het duel met Real Valladolid, op de vraag of Messi de beste ooit is. “Zijn carrière gaat verder, of hij nou het WK heeft gewonnen of niet. Is hij de beste speler uit de geschiedenis? Dat weet ik niet, eerlijk gezegd. In elk tijdperk zijn er heel veel geweldige spelers geweest. Je zal van mij niet horen: Lionel Messi is de beste speler ooit’. Ik geniet van de besten. Ik heb Maradona en Cruijff zien spelen en momenteel train ik de huidige Ballon d’Or-winnaar (Karim Benzema, red.). Ik weet niet wie de beste speler uit de geschiedenis is.”

Benzema weer fit

Over Benzema was er tijdens het WK veel te doen. De Franse bondscoach Didier Deschamps liet de geblesseerde spits buiten de selectie. Volgens de keuzeheer was Benzema niet fit genoeg om later tijdens het toernooi nog aan te sluiten. Daar was het kamp van de geroutineerde aanvaller het totaal niet mee eens. Benzema’s zaakwaarnemer claimde dat zijn cliënt tijdens de achtste finale al zijn rentree kon maken. Les Bleus haalde zonder de Real Madrid-spits de finale, waarin het verloor van Argentinië.

“Benzema keerde op 10 december terug en zag er toen al goed uit”, aldus Ancelotti. “Hij heeft dertig minuten en daarna drie kwartier gespeeld in oefenwedstrijden. Hij speelt met veel enthousiasme en ik denk dat we al zijn kwaliteiten weer gaan zien. Benzema is volledig hersteld en is klaar voor de hervatting van het seizoen.”

Snap je Ancelotti?

  • Ja, stop met vergelijken!
  • Nee, Messi is duidelijk de GOAT
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie