Amerikaanse WK-geheimen onthuld: sterspeler werd bijna naar huis gestuurd

Foto: Amerikaanse WK-geheimen onthuld: sterspeler werd bijna naar huis gestuurd

Amerika verloor in de kwartfinale van het Nederlands elftal, op het WK. Daarmee kwam een roerige periode voor Team USA ten einde, zo blikt bondscoach Gregg Berhalter nu terug.

Tijdens een congres in New York bevestigt Berhalter dat hij ‘bijna een speler had weggestuurd uit Qatar’, wegens een gebrek aan inzet op de trainingen. Namen noemde hij niet, maar de media hebben al ontrafeld dat het om Giovanni Reyna ging. Het wonderkind van Borussia Dortmund werd op voorhand een potentiële sterspeler genoemd, maar kwam tijdens het toernooi nauwelijks tot speelminuten. De reden is nu dus bekend. Volgens The Athletic constateerde de technische staf bij aanvaller Reyna ‘een schrikbarend gebrek aan inzet’. Dat hij tijdens het groepsduel met Wales met zijn scheenbeschermers aan het smijten was omdat-ie niet mocht invallen, zou voor Berhalter en co de druppel zijn geweest.

“Met de technische staf hebben we uren gesproken over wat we met deze speler aan moesten. We waren bereid om een vliegticket naar huis te boeken, zo heftig was het. Uiteindelijk besloten we nog één gesprek met hem aan te gaan, waarin werd besproken hoe we ons vanaf nu zouden gedragen. We wilden geen overtredingen meer”, verklaart Berhalter. “We hebben tegen hem gezegd dat hij zich moest verontschuldigen richting de selectie. Hij moest daarbij zeggen waarom hij zich verontschuldigde.”

Excuses

“Het moest meer zijn dan alleen “het spijt me, jongens”. Ik heb de aanvoerders binnen de selectie van tevoren verteld dat hij zich zou gaan verontschuldigen. Het was fantastisch om te zien dat de spelers vervolgens één voor één opstonden en zeiden: ‘Luister, je was niet goed genoeg, je hebt onze verwachtingen als ploeg niet ingelost en we willen verandering zien’. Ze hebben dat proces zelf geleid. Vanaf dat moment hadden we geen problemen meer met deze speler. Als trainer kun je bij dit soort problemen het best leunen op je eigen waarden. Het is moeilijk om een speler naar huis te sturen. Dat zou een enorme controverse zijn. Je zou er vijf dagen lang voortdurend over gelezen hebben. Maar we waren bereid om dat te doen, en de spelers ook, want hij voldeed niet aan de verwachtingen van de groep.”

Reactie zaakwaarnemer

De zaakwaarnemer van Reyna, Dan Segal, heeft al gereageerd op de verhalen: “Gio beleefde natuurlijk niet het toernooi waar iedereen op hoopte. De verhoudingen en de gesprekken die plaatsvonden tussen de partijen waren veel gecompliceerder dan nu wordt beschreven. Het is teleurstellend en respectloos dat bepaalde partijen zich uitlaten over privéaangelegenheden rondom het team, zeker als sommigen dat doen zonder volledige kennis van zaken of uit eigenbelang. Wij geloven niet dat het nut heeft om mensen rondom het nationale team tegen elkaar op te zetten en we zullen hier niet verder op reageren.”

Zou jij hem vroegtijdig naar huis gestuurd hebben?

  • Ja
  • Nee
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
38+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
22+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
17+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
207+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
84+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
137+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
55+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
79+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
430+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
186+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
277+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
740+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
166+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8614+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1938+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3252+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
559+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
963+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie