Allegri blijft positief na megastraf Juventus

Foto: Allegri blijft positief na megastraf Juventus

Juventus kreeg gisteren de straf te horen nadat er meerdere financiële regels waren overtreden. De ploeg van Massimiliano Allegri staat tiende nadat er vijftien punten in mindering waren gekomen. Allegri blijft ondanks de tegenslag positief naar de rest van het seizoen kijken.

De trainer van Juventus reageerde tijdens de persconferentie uitgebreid op de puntenmindering. Juventus staat daardoor tiende op de ranglijst. Champions League-voetbal halen wordt daardoor lastig, zelfs als de belangrijke wedstrijd tegen Atalanta Bergamo gewonnen wordt.

De trainer stelt dat zijn ploeg op het voetbal moet focussen. “Morgen hebben we een belangrijke wedstrijd. Een speciale wedstrijd, na wat gisteren is gebeurd. We moeten meer dan ooit de handen ineenslaan. Alleen nog maar denken aan ons werk op het veld.”

Juventus en Champions League-voetbal

Het wordt via de Serie A een moeilijk verhaal wordt om Champions League te halen. Er leiden echter meerdere wegen naar het Miljardenbal. “Als we winnen, kunnen we zomaar weer zevende staan. En we spelen nog in de Europa League, als je die wint… We moeten ons best doen. En dit mag nooit meer gebeuren.”

Hoofdrolspelers Andrea Agnelli en Pavel Nedved zijn inmiddels vertrokken bij de club. “We moeten het vonnis accepteren. Maar voor mij geldt de sportieve kant. Bij Juventus had iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. Persoonlijk is het jammer voor Agnelli en Nedved, maar het professionele vlak gaat verder dan dat.”

Juventus
Atalanta
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 20:32.

Haalt Juventus CL-voetbal?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie