Alfred Schreuder moet Arne Slot even appen voordat het te laat is

Foto: Alfred Schreuder moet Arne Slot even appen voordat het te laat is

De Klassieker was een wedstrijd tussen een altijd met veel intensiteit spelende koploper Feyenoord en opponent Ajax, normaliter een ploeg van technisch voetbal, die plots content lijkt te zijn met ‘een helft hard werken’. Daarmee wordt gemakshalve vergeten dat het vertoonde spel op dit moment gewoonweg zeer matig tot slecht is. En daar is uiteindelijk één persoon verantwoordelijk voor.

Feyenoord oogde ook in Rotterdam zondagmiddag in een volgepakte Kuip veel volwassener dan Ajax. Trainer Arne Slot, op de langere termijn als je het mij vraagt de nieuwe bondscoach wanneer de pas aangestelde Ronald Koeman zal gaan afzwaaien, wist zijn elftal wederom zo neer te zetten dat het predicaat titelkandidaat terecht was.

De Rotterdammers speelden niet de beste wedstrijd van dit seizoen, maar stonden toch aardig hun mannetje. Dat had ook te maken met dat zij vooral in de eerste helft weinig te duchten hadden van een slecht Ajax. Na de thee acteerden de gasten iets beter en sleepten een gelijkspel uit het vuur. Door “keihard te werken samen”, concludeerde doelpuntenmaker Davy Klaassen.

De Amsterdammers waren met het behaalde punt bij de aartsvijand dan wel misschien de morele winnaar, maar er moet niet vergeten worden dat Ajax met afstand over het grootste spelersbudget in Nederland beschikt. Dan mag je daarvan meer en beter voetbal verwachten dan een helft ‘keihard met elkaar werken’.

Alfred Schreuder sprak voor de tv-camera over een team met bijbehorend voetbal dat ‘groeiende’ is. Ik vond dat een beetje domme opmerking van Schreuder, die klaarblijkelijk steeds meer zijn houvast aan het verliezen is. De Ajax-trainer probeerde de lat een stukje lager te leggen dan de uiteindelijke verwachtingen.

Acteerwerk

Mooi acteerwerk, maar daar trapte natuurlijk niemand in. Het behaalde puntje in Rotterdam leek meer op een uitstel van executie voor de hoofdtrainer dan op een wederopstanding van de regerend landskampioen. Alfred Schreuder vloog collega Arne Slot, met wie hij in het verre verleden bij NAC samenspeelde, voorafgaand aan de topper zowat in de armen.

Misschien vroeg de zeer geplaagde Ajax-coach zijn collega bij de concurrent stiekem even om goeie raad tijdens de korte gesprekjes. Al was het maar over hoe Slot – die een flinke portie realiteitszin bezit – zijn team en alles wat daarbij hoort, zoals ook zijn presentatie in de media, op een prima manier weet te managen. De kans is echter heel klein dat Schreuder dat deed.

Toch maar even een appje naar Arne sturen deze week Alfred voordat het te laat is? Gewoon als vrienden van weleer onder elkaar.

Appje verstandig?

  • Ja
  • Nee
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie