Alavés promoveert na waanzinnig slotstuk

Foto: Alavés promoveert na waanzinnig slotstuk

Aláves maakt aankomend seizoen weer onderdeel uit van de primera División. De Spaanse club promoveerde zaterdagavond na een schitterende slotfase tegen Levante, waarin voor Aláves alles op zijn plek viel.

Strijd tussen Levante en Aláves

Levante en Aláves zagen aan het einde van het competitieseizoen Granada en Las Palmas direct promoveren naar de hoogste divisie, waardoor beide ploegen het via de play-offs moesten proberen. Ze slaagden er vervolgens allebei in om de halve finale te overleven en kwamen daarom in de finale tegenover elkaar te staan.

Waar in het heenduel geen doelpunten vielen, was dit zaterdag ook het geval. Het zorgde ervoor dat de verlenging inging, waarbij Levante in het voordeel was. Mocht er na 120 minuten nog geen doelpunt zijn gevallen, dan promoveerde Levante. In dat geval telde namelijk de hogere plek op de ranglijst (Levante eindigde derde en Aláves vierde).

Penalty voor Villalibre

Het mocht voor Levante echter niet zo zijn, want in minuut 125 ging het mis. Róber Pier maakte in het eigen strafschopgebied hands en moest vrezen voor een penalty tegen. De VAR boog zich erover en besloot samen met de arbitrage om voor een penalty te kiezen, waardoor Aláves op voorsprong kon komen.

Asier Villalibre ging achter de bal staan en schoot zijn ploeg voorbij Levante. De tegenstander kreeg nog wel even de tijd om de gelijkmaker te forceren, maar twee kansen waren niet voldoende om nog een doelpunt te maken. Daardoor keerde Aláves na één voetbaljaar afwezigheid weer terug in de Primera División.

Weet Deportivo Alavés zich te handhaven?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vrees het niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie