Morata eist hoofdrol op bij Atlético

Atlético Madrid is FC Barcelona zondagavond gepasseerd op de ranglijst van LaLiga. De werkgever van de geblesseerde Memphis Depay rekende in eigen stadion af met Deportivo Alavés: 2-1.

Madrilenen passeren FC Barcelona in LaLiga

Atlético-trainer Diego Simeone koos mede door de afwezigheid van Memphis opnieuw voor Antoine Griezmann en Álvaro Morata als aanvalsduo. Vooral laatstgenoemde bleek van grote waarde in het Cívitas Metropolitano. In de 26ste minuut stond de Spanjaard aan de basis van de openingstreffer van Rodrigo Riquelme, die daar wel een fraaie individuele actie voor nodig had.

Op slag van rust bewees Morata niet alleen als aangever te kunnen fungeren. De blessuretijd van de eerste helft was al ingegaan op het moment dat de spits in zijn eentje werd gelanceerd. Morata liep weg bij twee Alavés-verdedigers, omspeelde één van de twee en schoot de bal vervolgens onhoudbaar in de verre bovenhoek: 2-0.

In de tweede helft werd de overwinning van Atlético Madrid niet meer aan het wankelen gebracht, al maakte Ánder Guevara in extremis nog wel de 2-1. De Madrilenen komen dankzij deze triomf op 25 punten, waar alleen Real Madrid en Girona meer punten hebben verzameld (28). FC Barcelona staat vierde met 24 punten.

Scoreverloop: 1-0 (26′) R. Riquelme, 2-0 (45′) Á. Morata, 2-1 (90′) A. Guevara