Deportivo Alaves ontdoet zich wéér van trainer

Soccernews

Deportivo Alaves-voorzitter Dmitry Piterman lijkt alle schijnwerpers in Spanje op zich gericht te willen hebben, hij ontdeed zich vandaag alweer van de zoveelste hoofdcoach dit seizoen. Juan Carlos Oliva werd in januari aangesteld als de opvolger van de toen ontslagen Chuchi Cos, maar kon nu alweer vertrekken bij Alaves.

Het ontslag van Oliva is erg opvallend te noemen, omdat de hoofdcoach Alaves juist uit de degradatiezone van de Primera Division had gehaald en ze volgens de fans ook had ‘laten voetballen’. Voorzitter Piterman wilde echter zelf kunnen meebeslissen in het beleid van de hoofdtrainer, maar Oliva gaf al bij zijn aanstelling aan voor zich zelf te willen werken én dat is hem nu dus fataal geworden.

Chuci Cos was de hoofdtrainer die Deportivo Alaves in de voorbereiding leidde, zijn taken werden daarna overgenomen door Rafael Montfort. Nog voor de winterstop keerde Cos vanwege teleurstellende prestaties van Montfort alweer terug bij Alaves, maar diezelfde Cos moest deze winter het stokje al weer overdragen aan Oliva. En deze Oliva is sinds vandaag dus alweer hoofdcoach van Deportivo Alaves af.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie