‘Al-Ahli krijgt voorhoede van Premier League-sterren’

Foto: ‘Al-Ahli krijgt voorhoede van Premier League-sterren’

In navolging van Riyad Mahrez vertrekt er hoogstwaarschijnlijk nog een ijzersterke aanvaller vanuit de Premier League naar het Saoedische Al-Ahli. Buitenspeler Allan Saint-Maximin vertrekt van Newcastle naar de club. Daarmee kan de Saudische ploeg nu een complete Premier League voorhoede opstellen met Mahrez, Saint-Maximin én Roberto Firmino.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Europese invloeden

Allan Saint-Maximin was een van de beste dribbelaars van de Europese velden. De Franse buitenspeler maakte het menig verdediger lastig met zijn snelheid en dribbels. Toch vertrekt de speler volgens Fabrizio Romano nu naar Al-Ahli. De transfer is helemaal rond en de speler hoeft alleen nog maar officieel te worden gepresenteerd door de club. Saint-Maximin dribbelde als de beste, maar er kwam te weinig rendement voort uit zijn acties. In 31 wedstrijden was hij dit seizoen slechts direct bij 6 doelpunten betrokken. Dat is voor Newcastle simpelweg te weinig, waardoor hij bij een goed bod mocht vertrekken.

De Fransman is niet de eerste en enige aanwinst van Al-Ahli. Eerder werden Roberto Firmino en Riyad Mahrez ook al aangetrokken door de Saudische ploeg. Verder staat er met Edouard Mendy ook een topkeeper onder de lat van de club. Naast deze topspelers heeft de club nu ook een uitstekende trainer aangetrokken. Matthias Jaissle was afgelopen seizoen nog de trainer van RB Salzburg en komt dan ook uit de Red Bull-school. Voor Salzburg was hij trainer van FC Liefering en Salzburg onder 18. Met een nieuwe trainer en deze topspelers wil Al-Ahli mee gaan doen om de titel in Saudi-Arabië.

Jammer dat Saint-Maximin vertrekt?

  • Ja, hij was een aanwinst voor de Europese velden
  • Nee, Newcastle kan zonder hem
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie