‘UEFA onderzoek omstreden transfers van PSG’

Foto: ‘UEFA onderzoek omstreden transfers van PSG’

De UEFA zet vraagtekens bij de handelswijze van Paris Saint-Germain bij een aantal transfers De Europese voetbalbond start dan ook een onderzoek hiernaar. Afgelopen transferperiode verruilden drie spelers PSG voor een avontuur naar Qatar, uitgerekend het land dat eigenaar is van de Franse hoofdmacht.

PSG verkocht spelers aan Qatarese clubs

Marco Verratti en Abdou Diallo zetten hun carrière voort bij Al-Arabi, terwijl Julian Draxler recent de move maakte naar Al-Ahli. Ook Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq) en Neymar (Al-Hilal) verlieten PSG om naar het Midden-Oosten te trekken, al gingen zij hun geluk beproeven in Saudi-Arabië. Voor deze transfers kwam er tweehonderd miljoen euro binnen bij de Frans kampioen. De UEFA onderzoekt of deze transfers wel volgens het boekje zijn gegaan, ze zetten vooral vraagtekens bij de eerste drie hierboven meldt L’Équipe.

Doordat PSG eigendom is van investeringsgroep Qatar Sports Investments kan er mogelijke sprake zijn van belangenverstrengeling. De UEFA onderzoekt nu of de betrokken partijen aan elkaar verbonden zijn. Mocht dat het geval zijn zal de voetbalbond straffen uitdelen. Het bekende sportblad weet daar de details niet van.

Newcastle United

Het onderzoek komt naar aanleiding van de Financial Fair Play-regels. De UEFA is ook al bezig uit te zoeken hoe het precies zit met de transfer van Allan Saint-Maximin. De aanvaller verruilde Newcastle United voor Al-Ahli, terwijl de Engelse club in handen is van een Saudische investeringsgroep. Hierdoor werd de Fransman voor de transferbedrag onder zijn waarde verkocht.

Zit er een luchtje aan deze transfers?

  • Absoluut
  • Dat denk ik niet
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie