‘Ajax zag derde keuze in Noppert’

Foto: ‘Ajax zag derde keuze in Noppert’

Andries Noppert leek na het WK op weg naar een nieuwe club. De doelman van Heerenveen stond ‘gewoon’ in de basis van de Friezen voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Ajax is inmiddels een gepasseerd station, weet Noppert. De doelman, die uitgerekend in een oranje tenue keepte dit weekend, stelt dat de interesse van Ajax wel degelijk serieus was. De Amsterdammers gingen echter voor een andere doelman (Rulli van Villarreal, red.).

Noppert wist dat de Amsterdammers hem op de shortlist hadden gezet. “Ik weet dat ik op een lijstje stond bij Ajax”, zei de doelman tegenover Omroep Fryslan. “Ze hebben ook contact gehad met mijn zaakwaarnemer. Uiteindelijk hebben ze voor een ander gekozen, dat is hun goed recht. Prima.”

Andries Noppert en Ajax

De doelman zit niet in zak en as door het mislopen van de transfer naar Ajax. “Als een club je echt wil hebben, dan komen ze wel”, zei de doelman. Dat was bij Ajax dus niet het geval: “En als je als derde op het lijstje staat, dan gaan ze eerst voor een ander. Dat is ze gelukt, mooi voor ze.”

Het is voor de doelman ook allerminst een noodzaak om zijn spectaculaire Oranje-entree te verzilveren met een mooie transfer. De geruchten blijven altijd bestaan, maar een beslissing lijkt nog niet gemaakt.

Noppert: “Mooie verhalen zijn er altijd, maar zolang er niets concreets is en niemand zich meldt bij de club, hoef ik al die verhalen niet te horen.’ Pas wanneer iets concreets is, is het de moeite waard er op in te gaan, zo vindt hij. ‘Anders speel ik hier en ik zit hier ook op mijn plek.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 04:41.

Gaat Noppert nog een transfer maken?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
512+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie