‘Ajax wordt geleid door drie vrouwen’

Foto: ‘Ajax wordt geleid door drie vrouwen’

Het is nog altijd erg onrustig achter de schermen bij Ajax. Want wie trekt er nou eigenlijk aan de touwtjes bij de regerend landskampioen uit Amsterdam? Valentijn Driessen buigt zich erover in zijn column voor De Telegraaf.

Als de krant aan Ajax vraagt ‘waar directeur Edwin van der Sar toch is’, luidt het antwoord cynisch: ‘Oh, die is een rondje aan het fietsen in de duinen’. Een veelzeggend repliek over de onzichtbare topman van de club, vindt Driessen. Op drie cruciale momenten gaf de oud-topdoelman immers niet thuis: rond Abdelhak Nouri sprak hij zich nooit uit, rond de rel van Marc Overmars evenmin, en het meest recent bleef hij stil inzake Daley Blind, die de club en trainer Alfred Schreuder deze week openlijk afviel in het Algemeen Dagblad.

‘Vrouwen aan de top’

“Financieel directeur Susan Lenderink rook als carrièretijger haar kans en greep de macht op transfergebied”, schrijft Driessen. “Zij werd als verlengstuk van de rvc op de werkvloer de spil waar alles om draaide. Van der Sars loopjongens Hamstra en Huntelaar werden haar loopjongens. Het leidde tot maximale stroperigheid op de transfermarkt, want ook Danny Blind – de toen tijdelijk teruggetreden technisch commissaris – moest overal nog z’n plasje over doen. Het resultaat: Ajax beleefde met Lenderink, Hamstra en Huntelaar en de veelal afwezige Van der Sar een dramatische transferzomer. Gevolg, sportief zit Ajax in een vrije val.”

“Danny Blinds onverwachte vertrek noopt Peter Mensing tijdelijk langer te blijven. Hij wilde in januari afzwaaien. Intussen heeft voorzitter Leen Meijaard ook zijn afscheid bekendgemaakt. Hun rol in de rvc is uitgespeeld. Terwijl Cees van Oevelen pas in november is toegetreden als vervanger van Ajax’ verenigingsman Ernst Ligthart. Zodoende ligt de macht bij de vrouwelijke zittenblijvers Annette Mosman – zij loodste in november de al onder vuur liggende directeur Maurits Hendriks binnen – en Georgette Schlick. Met de streberige financiële vrouw Lenderink wordt Ajax geleid door drie vrouwen”, aldus Driessen tot slot in de krant.

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
834+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie